Zsúptető a XXI. században? Igen!

A tetőfedésnek ma már rengeteg alapanyaga és technikája létezik, így az ingatlantulajdonosok kedvük szerint válogathatnak. A különféle innovatív megoldások mellett még mindig virágzik a népi építészet, melynek módszerei között több olyan opció is fellelhető, ami tökéletesen eleget tesz a modern kor igényeinek. A természetes szálas anyagok használatával kapcsolatban előre talán mindenkinek a nádtető jut eszébe, ám van egy másik nagyszerű lehetőség is, ami nem más, mint a zsúptető.

Szalmából, egészen pontosan rozsszalmából készül a zsúptető, ami a nádból készült változathoz hasonlóan több száz éves hagyományra tekint vissza hazánkban. Léteznek olyan rozsfajták, melyek magassága akár a 2 métert is elérheti, száruk pedig erős és kemény, ezek a legkiválóbb alapanyagok a zsúptető készítéshez, ám arra ügyelni kell, hogy az építés évében aratott szalma a legmegfelelőbb. A technikát illetően többféle változat ismert, az összetört szalmával készült tetőfedéssel szemben a kézzel csépelt zsúpszalma használata a mai napig fennmaradt és gyakran alkalmazott módszer.

zsúptető egyik legnagyobb előnye a rendkívül tartós héjazat, de szintén mellette szól, hogy szakszerű kivitelezés esetén nincs szükség külön hőszigetelésre, melynek köszönhetően csökkenthetőek az építkezés költségei. Ahogyan a nádtető, úgy a zsúptető is egyedülálló látvánnyal ajándékozza meg a tulajdonosokat, különösen ajánlott megoldás azoknak, akik fogékonyak a természet szépségei iránt. Elkészítésének feltétele a megfelelő szakmai jártasság, ezért ajánlott alaposan megfontolni, hogy kire bízzák a feladatot a megrendelők.

Felkeltette érdeklődését a zsúptető készítés lehetősége, és szívesen megismerne egy nagy tapasztalattal bíró csapatot? A Natúr Tető szakértői szívesen vállalják a feladatot! Munkánkat szakszerűen és precízen, a megrendelők igényei szerint végezzük, hogy a végeredmény garantáltan eleget tegyen az elképzeléseknek. Szolgáltatásunkról többet megtudhat a www.naturteto.hu weboldalon, a témában felmerülő kérdéseit pedig a +36-30-858-8167-es telefonszámon és a naturteto@gmail.com e-mail címen várjuk!

scroll to top