Szinkrontolmácsolás a gyakorlatban: Miben rejlik a technika előnye?

A különféle események szervezése során egyre gyakrabban merül fel megoldandó problémaként a nyelvi akadályok leküzdése, hiszen sok esetben több nyelven kell érthetővé tenni az elhangzottakat. Elsősorban az esemény jellege határozza meg, hogy a tolmácsolás melyik típusát érdemes alkalmazni, konferenciák, szemináriumok, vállalati tréningek vagy éppen termékbemutatók alkalmával a szinkrontolmácsolás jelenti a legjobb megoldást. Mit érdemes tudni erről, és pontosan hogyan néz ki a gyakorlatban a szinkrontolmácsolás?

A technika lényege és egyben legnagyobb előnye a folyamatosság, ugyanis a szinkrontolmácsolás az előadással egyidőben történik. A szakemberek egy hangszigetelt fülkéből, fejhallgatón keresztül követik az előadást, az elhangzottakat egy mikrofonba beszélve tolmácsolják, ami hordozható készülékek segítségével jut el a résztvevőkhöz. Ez azt jelenti, hogy nem kell megszakítani az előadást, az ugyanis mindössze pár másodperces különbséggel valamennyi jelenlévő számára érthetővé válik. A szinkrontolmácsolás minden szempontból kedvező megoldás, hiszen a részvevők szinte egyszerre tudnak reagálni, ami fokozza az előadás hatását, valamint erősíti a közös élményt. Ez a technika lehetővé teszi azt is, hogy egyszerre több nyelven folyjon a tolmácsolás, ami értelemszerűen több szervezést igényel, ugyanakkor rendkívül leegyszerűsíti a nemzetközi események szervezését.

Önnek is professzionális megoldásra van szüksége a tolmácsolás terén? A fővárosban szervez eseményt, ezért a szinkrontolmácsolás Budapesten igénybe vehető lehetősége érdekli? Bízza a feladatot az iTolmacs csapatára! Szinte minden nyelven tudunk rutinos szakembert biztosítani, így bátran fordulhat hozzánk egyedi igényeivel, ha érdekli a szinkrontolmácsolás Budapesten. Látogasson el a www.itolmacs.hu weboldalra, ahol tájékozódhat szolgáltatásunk részleteiről, árainkról és referenciáinkról is! Kérje ajánlatunkat, vagy tegye fel kérdéseit, várjuk megkeresését a +36-20-933-4746-os telefonszámon, valamint az info@itolmacs.hu e-mail címen!

scroll to top