Kivitelezői felelősségbiztosítás, ahogy Ön szeretné!

Tévedések bármilyen típusú munka során előfordulhatnak, ám egészen más a helyzet abban az esetben, ha nem egy adminisztrációs hibáról van szó, hanem egy súlyos anyagi kárt okozó mulasztásról. Ha milliós nagyságrendű kár keletkezik, a bocsánatkérés és kompenzáció természetesen nem elegendő, anyagi kártérítésre van szükség. Egy felelős vállalkozó számára tehát nem kérdés, hogy köt-e biztosítást, azonban számos szakterületen nincs is lehetőség vacillálni, a szerződéskötés kötelező érvényű. Ide tartozik a kivitelezői felelősségbiztosítás, amit hazánkban 2017. január elseje óta kormányrendelet ír elő az érintettek számára.

kivitelezői felelősségbiztosítás kötelező, de azt minden szakember maga választhatja meg, hogy melyik biztosító társaságnál, milyen feltételekkel köt szerződést. Milyen szempontokra érdemes figyelni ezzel kapcsolatban?

•    Többféle lehetőség van a kivitelezői felelősségbiztosítás érvényességi idejét nézve, köthető határozatlan idejű, valamint projekt alapú szerződés.
•    Igen nagy eltérések lehetnek a feltételekben, szükség lehet plusz fedezet bevonására, külön záradékra, kiegészítésre az egyedi igényeknek megfelelően.
•    A különböző társaságok által nyújtott kivitelezői felelősségbiztosítások a díjszabást tekintve is igencsak eltérőek lehetnek, ezért célszerű ezt is alaposan megvizsgálni.

kivitelezői felelősségbiztosítás megkötése nagy körültekintést igényel, hiszen a szerződés lesz az irányadó, ha káresemény történik. Ennélfogva célszerű valamennyi biztosító társaság ajánlatát átböngészni, mérlegelni minden fontos szempontot.

Amennyiben új szerződést kötne, és szeretné összehasonlítani a legjobb ajánlatokat, ismerkedjen meg a Hungarorisk Kft. tevékenységével! Szakértőink nagy tapasztalattal rendelkeznek a szakmai felelősségbiztosítások és vagyonbiztosítások terén, melynek köszönhetően csapatunk a kivitelezői felelősségbiztosítást érintően is segítséget tud nyújtani. Látogasson el www.mernokbiztositas.hu weboldalunkra, ahol minden szükséges információt megtalálhat a biztosító társaságok ajánlatairól! Felmerülő kérdéseivel forduljon hozzánk bizalommal a +36-1-454-0308-as telefonszámon vagy a hrisk@hungarorisk.hu e-mail címen!

scroll to top