Tűzjelző szerelés és karbantartás professzionális módon

A tűzjelző rendszer tervezése, telepítése, valamint beüzemelése összetett műszaki feladat, ezzel azonban nem lehet késznek nyilvánítani a teendőket. Rendkívül veszélyes ugyanis a tűzjelző karbantartás és szerelés elhanyagolása, hiszen a gondos ellenőrzés hiányában csak éles helyzetben derül fény az esetleg meghibásodásra, ami igencsak kockázatos. A rendszer teljes élettartama alatt szükséges elvégezni bizonyos időközönként az ellenőrzést, mivel csakis így lehet garantálni a megbízható működést.

A megbízott tűzvédelmi felelősnek napi és havi ellenőrzési teendő vannak, ezen felül rendkívüli felülvizsgálatot kell kezdeményezni tűzeset után, téves riasztás esetén, a rendszer meghibásodása és változtatása esetén, hosszú üzemszünet után, valamint új karbantartóval kötött szerződés esetén. A tűzjelző szerelés és karbantartás azonban szakképesítéshez kötött. A rendszeresen végzett felülvizsgálatok során ellenőrizni kell a személyi, környezeti és műszaki feltételeket egyaránt. A tűzjelző karbantartás során ellenőrizni, illetve az előírtak szerint cserélni kell az akkumulátort, meg kell vizsgálni az érzékelők működését, valamint tisztítani kell azokat, ellenőrizni kell a vezérelt eszközöket, így a hang- és fényjelzőket, kijelzőket, átjelzéseket, és minden hibásan vagy megbízhatatlanul működő eszközt cserélni kell. A karbantartás során felmerülő hibák javítása, vagyis az ilyenkor esetlegesen szükséges tűzjelző szerelést érintő feladatok ellátása szintén a szakember feladata.

Amennyiben korszerű rendszerrel szeretné óvni létesítményét az esetleges tűzesetekkel szemben, bízza a telepítést és üzemeltetést a Miller Alarm Kft. szakértőire! A tűzjelző karbantartás és szerelés terén is pontosan, lelkiismeretesen végezzük munkánkat, így garantálva a rendszer megbízható működését. Szolgáltatásunk részleteiért látogasson el a www.milleralarm.hu weboldalra, a tűzjelző szerelés és karbantartás terén felmerülő kérdéseit pedig tegye fel bátran az info@milleralarm.hu e-mail címen vagy a +36-70-572-7476-os telefonszámon!

scroll to top